Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ευτράπελα προ βάπτισης!!

Άγιος Νικόλαος Λαγονησίου
Όλο κι όλο ένα το ευτράπελο πριν τη βάπτιση αλλά πολύ πολύ σημαντικό! Όταν αποφασίσαμε πότε θέλουμε να γίνει η βάπτιση, ψάχναμε να δούμε σε ποια εκκλησία θα την κάνουμε. Πριν κάποια χρόνια ήμαστε καλεσμένοι σ'ένα γάμο στον Άγιο Νικόλαο Λαγονησίου. Μας άρεσε πάρα πολύ, λόγω ότι είναι εκκλησάκι, πάνω στη θάλασσα και με αρκετά δέντρα γύρω γύρω.


Αποφασίσαμε λοιπόν πως εκεί θα κάνουμε τη βάπτιση. Ψάχνοντας στο ίντερνετ να βρούμε κάποιο τηλέφωνο, τα αποτελέσματα έδιναν για Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου. Μη γνωρίζοντας τη διαφορά και μιας οι περιοχές είναι σχετικά κοντά κλείσαμε ημερομηνία. Κάποια μέρα και αφού μιλήσαμε με τον παπά θα πηγαίναμε στην ενορία να του δώσουμε το πιστοποιητικό γέννησης. Για καλή μας τύχη!

Φτάσαμε νωρίτερα, οπότε είπαμε να πάμε να δούμε και το εκκλησάκι αν όντως ήταν όπως το είχαμε στο μυαλό μας! Ρωτώντας στο δρόμο καταλαβαίναμε ότι δεν πηγαίναμε σωστά αλλά θεωρούσαμε πως δε θυμόμαστε λόγω των χρόνων που είχαν περάσει. Αμ δε, καλά θυμόμασταν. Φτάσαμε να καταλήξουμε σε ένα εκκλησάκι πάνω στη θάλασσα, αλλά όχι σε αυτό που εμείς θέλαμε. Και τότε καταλάβαμε τι πήγαινε να γίνει...

Χωρίς αυτό το ραντεβού σε άλλο εκκλησάκι θα πηγαίναμε εμείς και σε άλλο θα μας περίμενε ο παπάς για τη βάπτιση!!!!!!!!!