Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Διακοπές καλοκαίρι 2013

Φέτος λόγω άδεια μητρότητας έκανα διακοπές όπως όταν πήγαινα σχολείο! Πέρασα (περνάω ακόμη κι ας επιστρέψαμε στην Αθήνα) ένα εκπληκτικό καλοκαίρι με το γιοκαρίνι μου και τον άντρα μου!
Βάση μας για τις φετινές διακοπές το χωριό του άντρα μου. Τι χωριό όμως?!?!
Το γνωστό άγνωστο Μεγανήσι, αν και τώρα με το πούλημα του Σκορπιού όλο και κάπου θα το πήρε το αυτί σας. Το Μεγανήσι είναι ένα μικρό νησάκι απέναντι από τη Λευκάδα, να δες εδώ... (δες χάρτη)

Περίπου 4 εβδομάδες, λίγο κάθε μήνα, με αποκορύφωμα τον Αύγουστο. Πολλές καροτσάδες αλλά και μπάνια, πολλά μπάνια, σε θάλασσες, σε πισίνα...
Για να είμαι ειλικρινής δεν τηρήσαμε και πολύ τις ώρες έκθεσης του μικρού στον ήλιο, απλά τον είχα διαρκώς σε σκιά -- ναι ναι το ξέρω την ακτινοβολία την έφαγε -- αλλά είναι και από μόνο του μελαχρινάκι και είπαμε δεν πειράζει.

Ιούνιο και Ιούλιο που η θάλασσα ήταν κρύα ακόμη για το μικρούλι τη βγάλαμε στην πισίνα φίλων μας, στις ονομαζόμενες Mega Paradise Villas που για εμάς ήταν όντως ο παράδεισος, βλέποντας το μικρό να το απολαμβάνει. Μόνο 3μιση μηνών και πλατσούριζε τα πόδια αρχικά και αργότερα και τα χεράκια.



Οι μέρες πέρασαν, τα νερά ζεστάθηκαν και το παίξαμε πιο τολμηροί, μπήκαμε στη θάλασσα!!! Πολύ μικρός για να έχουμε κουβαδάκια αλλά ευχαριστηθήκαμε κολύμπι! Να είναι καλά το swim trainer - κοινώς το σωσίβιό του - που έχει τέτοια διαμόρφωση ώστε να χρησιμοποιείται και από μωράκια που δεν κάθονται ακόμη.




Τη θάλασσα συνόδευσαν και βόλτες με φουσκωτό. Έτσι για να εξικοιωνόμαστε από μικροί με την τρέλα του μπαμπά και της μαμάς.


Και όταν ο καιρός δεν το επέτρεπε κάναμε μπάνιο στην ιδιωτική μας πισίνα στην αυλή της γιαγιάς, της δικής μου γιαγιάς!


Κάπως έτσι πέρασαν οι καλοκαιρινές μας διακοπές, με πολύ πολύ νερό... Γιατί έτσι καταλαβαίνουμε καλοκαίρι εμείς με τη θάλασσα!!!!!
Τώρα τρέχουμε να ετοιμάσουμε τη βάπτιση!