Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Εμβόλια και ανησυχίες..

Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που ξεκινούν και τα εμβόλια. Κι ενώ δεν αντέχεις να ακούς ούτε το κλάμα από το τσίμπημα, βομβαρδίζεσαι και με ένα σωρό πληροφορίες ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό.
Και τώρα τι? Να μην κάνω κανένα? Να μην κάνω αυτό που ενοχοποιείται (MMR κοινώς τριπλούν)? Κι όντως αυτό φταίει ή είναι σύμπτωση? Οι απόψεις διίστανται.

Η μία άποψη των ίδιων των παιδιάτρων είναι πως δε φταίει σε καμία περίπτωση το εμβόλιο και πως και οι ίδιοι το έχουν κάνει στα παιδιά τους. Συμβαίνει να γίνεται αντιληπτός ο αυτισμός την ίδια περίοδο που γίνεται και το συγκεκριμένο εμβόλιο και αδίκως έχει ενοχοποιηθεί.

Η άλλη άποψη των ειδικών πιστεύει πως φταίνε τα συστατικά του συγκεκριμένου εμβολίου, επειδή προσπαθούν να ενώσουν 3 εμβόλια σε 1 και απαιτείται η χρήση υδράργυρου για να πραγματοποιηθεί αυτή η ένωση, τον οποίο όμως κάποιοι οργανισμοί δεν τον δέχονται και ως αποτέλεσμα έρχεται ο αυτισμός.

Μια τρίτη άποψη - μη ειδικών - αναφέρει πως τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί πρόσφατα, συνδέονται με μια παρτίδα προβληματικών εμβολίων τα οποία δεν απέσυραν ποτέ και για να μη χάσουν οικονομικά, αλλά και για να προωθήσουν νέα επαγγέλματα όπως η λογοθεραπεία!

Ειλικρινά όταν θα έρθει αυτή η ώρα, δεν ξερω τι θα κάνω. Ελπίζω να'ναι τυχαίο γεγονός και να μη συμβαίνει με σκοπό. Γιατί όλες αυτές οι οικογένειες που έχουν χτυπηθεί εξαντλούνται και ψυχικά και οικονομικά. Η κατάσταση απαιτεί να είσαι "πολύ" σε όλα.